Skip to content

2022 őszén TÉLAPU újra visszatér – VIDEO

A karácsonyi filmimádók egyik nagy kedvence, a Télapu trilógia egy nem várt, meglepetés folytatással örvendezteti meg idén a karácsonyi vígjátékok rajongóit. A nemrég startolt Disney+ streaming platform egy új minisorozattal lepi meg a karácsony szerelmeseit a karácsonyi készülődés egyre intenzívebbé váló időszakában, november 16-tól, “The Santa Clauses” címmel.

Kép: The Santa Clauses – Disney+

A bejelentés a Disney rajongók számára évente megrendezett, és a Disney újdonságait egy háromnapos dzsembori keretében bemutató D23 Expo utolsó napján, szeptember 11-én, mint különleges meglepetés látott napvilágot.

Az eredeti trilógia kedvelői talán megrezzennek a hír hallatán, hiszen majdnem két évtized telt el a harmadik rész bemutatója óta, így aggódhatnánk, hogy milyen lesz egy ilyen minisorozat Tim Allen nélkül, de kiderült, hogy aggodalomra semmi ok, ugyanis Télaput ismét Tim Allen fogja játszani.

Az előzetesen nyilvánosságra került infók alapján pedig egy igen drámai felütéssel fog indulni a “The Santa Clauses” története, hiszen a filmben Scott Calvin – azaz Télapu – ahogyan közeledik a 65-höz, rádöbben, hogy nem lehet örökre ő a Mikulás. S mint felelős Santa Claus kötelessége gondoskodni a nagy felelősséggel járó titulus és hatalmas feladatkör átörökítéséről. Ami pedig a gondot okozza, hogy erre a feladatra nem egyszerű olyan alkalmas jelöltet találni, akire nyugodt szívvel rábízná a gyerekek karácsonyát bearanyozó szerepkört. A YouTube-on már megtekinthető előzetes alapján Télapu meg is kezdi a jelöltek castingját, de az nem tűnik túlságosan bíztatónak, így várható, hogy nem lesz sima ügy a probléma megoldása.

A minisorozat készítői nagy feladatot vállaltak magukra, hiszen az eredeti mozifilm trilógia különösen nagy sikert aratott a karácsonyi vígjátékok kategóriájában. Az első, 1994-ben megjelent Télapu mintegy 200 millió dollárt kaszált a mozipénztáraknál, ami elkerülhetetlenné tette a folytatásokat, így következett 2002-ben a Télapu 2. – Veszélyben a karácsony, majd 2006-ban a Télapu 3.: A szánbitorló. Ilyen, több mint 15 éves kihagyás után azonban nem egyszerű visszahozni az eredeti hangulatot, de tudván, hogy Tim Allen alakítja továbbra is Télaput, nyugodtan kijelenthetjük, hogy aggodalomra semmi ok, a felhőtlen szórakozás garantált!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.