Skip to content

A csákánydoroszlói Karácsonyi Meseház nyitási időpontja már hivatalos!

Idén újra megnyitja kapuit a Karácsonyi Meseház Csákánydoroszlón, ahol a látogatók kétezer négyzetméteren csodálhatják meg az ünnepi dekorációkat. Gyurján János és segítői nagy energiával készülnek a 2023-as ünnepi szezon megnyitására.

Fotó: Szendi Péter – vaol.hu

A csákánydoroszlói Karácsonyi Meseház nélkül nincs igazi ünnepi hangulat, és idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Gyurján Jánosék udvarán, a Fő út 102. szám alatt, ami rend szerint Vas vármegye egyik legnagyobb és legnépszerűbb karácsonyi látványossága, amelyet 2022-ben is több tízezren kerestek fel.

A díszítéshez több mint 800.000 LED égőt használnak fel, és a visszatérő elemek, mint például a pingvinek, szarvasok, hóemberek, jegesmedvék és más világító dekorációk mellett az érdeklődők gyönyörködhetnek egy csodás mézeskalácsházban is amelyet nemrég újítottak fel. Továbbá egy gyönyörű Betlehemet is meg lehet tekinteni a Szent Családdal, pásztorokkal, királyokkal és állatokkal.

Fotó: Szendi Péter – vaol.hu

Számtalan meglepetés és újítás várja az érdeklődőket, mint például egy hatméteres megvilágított kúpfenyő.

A makett- és modellszobákban ünnepi fényekben úszó karácsonyi városok, vasútállomások és vidámparkok kis méretű változatai láthatóak, míg a LED-patak és a nagy akrilfák is elbűvölő látványosságok lesznek.

Fotó: Szendi Péter – vaol.hu

– A munkát már májusban elkezdtük, két segítőm van, Horváth József és Spang Tibor. Idén darus emelőt kellett hívnunk a “magaslati” díszek elhelyezéséhez. Újdonság, hogy ebben az évben teát kínálunk majd ingyenesen, aki szeretne, csapolhat magának – nyilatkozta Gyurján János a VAOL-nak.

Fotó: Szendi Péter – vaol.hu

A Karácsonyi Meseház november 26-án, azaz vasárnap 17 órakor nyitja meg kapuit, amikor a Mikulás is megérkezik, és minden gyerek ajándékot kap. A ragyogó és egyedülálló meseudvar 2024 január 6-ig tart nyitva 17:00 és 20:00 óra között.

Forrás: www.vaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.