Skip to content

A gödöllői Karácsonyházban jártunk

Október közepén kaptam egy üzenetet Facebookon, amiben egy rendszeres hallgatónk küldte el, hogy nyit a gödöllői Karácsonyház. Először meglepődve olvastam! Gödöllőn? Karácsonyház? Némi keresés után meg is találtam ezt a kis ékszerdobozt, ami már több mint 15 éve üzemel! Kicsit el is szégyelltem magam, hogy eddig nem hallottam róla.

El is terveztük, hogy a vírusveszély miatt minél előbb ellátogatunk, nehogy bezárják. Nyitás után 1 héttel kocsiba is ültünk és elindultunk Gödöllő felé. A ház a város központjában, a Szabadság út 2 alatt található, amihez közel van egy nagyobb parkoló a Művészetek háza körül, ahol akár a távolról gépjárművel érkezők is könnyen le tudnak parkolni.

Egy pár perces séta után már ott is álltunk a hatalmas, díszes, két diótörő által őrzött kapuban. Azonnal az jutott eszembe, hogy ez mennyire mesebeli lehetne egy pár centi fehér hóval!

A házig vezető utat réteses, gesztenyesütő, díszes házacskák és egy körhinta szegélyezte. A Karácsonyház bejáratához egy boltíves előtér tartozik, ami felett egy nagyon szép, emeletes, zöldre festett, apácaráccsal díszített terasz található a Télapóval és a segítőivel.

Valószínűleg a hétköznapnak, valamint a fokozódó vírusveszélynek köszönhetően nem nagyon kellett tolongani a bejáratnál, de persze a maszk használata kötelező volt. Azonban a november 9-től hatályba lépő szigorítások miatt itt is szigorítottak a beléptetésen. Maximum 50 fő tartózkodhat egyszerre az épületben, a többieknek kint kell várakozni.

Az épületbe belépve, a mesevilág számomra legizgalmasabb része fogadott minket. Egy csodálatos téli hegyi falu tárul a szemünk elé, amibe beleépítettek egy egész karácsonyfát is!

Ezután jobbra indultunk tovább, ahol ismét egy plafonig érő, gyönyörűen feldíszített karácsonyfa állt az egyik sarokban, ezúttal hófehér színű, míg a másik sarokban egy feleakkora lila színű, szintén nagyon szépen feldíszítve, illetve a szoba telis-tele volt mindenféle karácsonyfadíszekkel és csecsebecsékkel, amelyeket mind-mind meg lehet vásárolni, és ezek mindegyike olyan, hogy a Karácsonyházban feldíszített számtalan karácsonyfa díszítésénél, illetve az egész házban felkészített, felépített dekorációs struktúrákban is fel vannak használva, vagy itt, vagy ott!

Tovább haladva a ház szinte minden helyiségében található minimum egy, egyedi színvilággal feldíszített fa, illetve egy karácsonyhoz kapcsolódó dekorációs kompozíció. Így például láthatunk egy egész betlehemet, rénszarvast, valamint mézeskalácsot sütő mackókat is!

A ház talán legmeghittebb terméhez a kirándulásunk vége felé értünk, ahol egy gyönyörű pirosba öltöztetett karácsonyfa mellett, az egész falfelületen a Diótörőből egy idézet olvasható díszes betűtípussal.

Azoknak, akiknek a karácsony nem 3 napig tart, mindenképpen ajánljuk, hogy látogassák meg, mert a dekoráció nagyon meghitt és valószínűleg ők is a legszívesebben beköltöznének majd! Persze azoknak is ajánljuk, akik nem annyira karácsonyimádók, mert azok csodás környezetben szerezhetik be a karácsonyi díszeket.

Videót is készítettünk, így akár velünk be is járhatjátok a házat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.