Skip to content

Adventi villamossal váltja idén a fényvillamost

Péntektől ismét jár az adventi villamos Budapesten, azonban az idei magas energiaárak miatt nem a megszokott fényárban úszó díszítéssel, hanem adventi hangulatú belső dekorációval.

A girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel díszített UV-nosztalgiavillamos karácsonyig közlekedik Budapest több pontján. 

Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik. A szerelvény november 26-án, szombaton az 56A, 27-én, vasárnap a 19-es, december 3-án, szombaton a 42-es, 4-én, vasárnap a 14-es, 10-én, szombaton az 59-es, 11-én, vasárnap a 69-es, 17-én, szombaton a 47-es, míg 18-án, vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár majd. 

Idén egy QR-kód is a villamosok belső díszítésének része. A telefon kameráját erre irányítva az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg a készüléken, ahol több támogatási mód közül választhatnak, akik adományozni szeretnének. 

Menetrenddel kapcsolatban bővebb információt a BKK oldalán találunk: https://bkk.hu/menetrendek/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.