Skip to content

Betöltötte a harmadik X-et minden idők legnépszerűbb karácsonyi filmje!

Mindannyiunk kedvenc karácsonyi vígjátéka, a minden év karácsonyi időszakában világszerte sugárzott, mára igazi klasszikussá avanzsálódott Reszkessetek Betörők!-et napra pontosan 30 éve, 1990. november 10-én mutatták be a film eseményeinek is otthont adó Chicago mozijaiban.

A Reszkessetek Betörők! kolosszális sikert aratott, 21 éven keresztül szerepelt a Guinness Rekordok Könyvében mint a legnagyobb jegyárbevételt hozó film az akció-vígjátékok kategóriában. Csak az Egyesült Államokban és Kanadában 285 millió dolláros árbevételt hozott a mozipénztárakban, illetve a világ többi országaiban még 190 millió dollárt, ami azért is hihetetlen teljesítmény, mert a film büdzséje csupán 18 milló dollár volt. Annyira sikeres volt, hogy bőven a karácsonyi szezonon túl is, az első vetítésektől számítva 12 hétig, tehát február elejéig vezette a mozis nézettségi listákat, és még ezután is, április végéig az első tízben tudott maradni.

A film mozis bemutatóidényének végeztével minden idők harmadik legtöbbet kaszáló mozifilmje lett, akkor csak két másik hasonlóan óriási név előzte meg, a Csillagok Háborúja és az E.T.- A földönkívűli. Szakmabeli számítások szerint több mint 67 millió jegyet adtak el rá csak az Egyesült Államokban, ezzel pedig a legtöbb bevételt hozó karácsonyi film címét védte 28 éven keresztül egészen a 2018-as A Grincs-ig.

Magyarországon a kereskedelmi tévécsatornák között évek óta státuszszimbólumot jelent a Reszkessetek Betörők! – klasszikusnak tekintett – első két részének a karácsonyi időszakban való sugárzási joga, így nagy biztonsággal jósolhatjuk, hogy idén sem fogunk híján maradni Macaulay Culkin, Joe Pesci és Daniel Stern zseniális színészi játékának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük