Skip to content

Betöltötte a harmadik X-et minden idők legnépszerűbb karácsonyi filmje!

Mindannyiunk kedvenc karácsonyi vígjátéka, a minden év karácsonyi időszakában világszerte sugárzott, mára igazi klasszikussá avanzsálódott Reszkessetek Betörők!-et napra pontosan 30 éve, 1990. november 10-én mutatták be a film eseményeinek is otthont adó Chicago mozijaiban.

A Reszkessetek Betörők! kolosszális sikert aratott, 21 éven keresztül szerepelt a Guinness Rekordok Könyvében mint a legnagyobb jegyárbevételt hozó film az akció-vígjátékok kategóriában. Csak az Egyesült Államokban és Kanadában 285 millió dolláros árbevételt hozott a mozipénztárakban, illetve a világ többi országaiban még 190 millió dollárt, ami azért is hihetetlen teljesítmény, mert a film büdzséje csupán 18 milló dollár volt. Annyira sikeres volt, hogy bőven a karácsonyi szezonon túl is, az első vetítésektől számítva 12 hétig, tehát február elejéig vezette a mozis nézettségi listákat, és még ezután is, április végéig az első tízben tudott maradni.

A film mozis bemutatóidényének végeztével minden idők harmadik legtöbbet kaszáló mozifilmje lett, akkor csak két másik hasonlóan óriási név előzte meg, a Csillagok Háborúja és az E.T.- A földönkívűli. Szakmabeli számítások szerint több mint 67 millió jegyet adtak el rá csak az Egyesült Államokban, ezzel pedig a legtöbb bevételt hozó karácsonyi film címét védte 28 éven keresztül egészen a 2018-as A Grincs-ig.

Magyarországon a kereskedelmi tévécsatornák között évek óta státuszszimbólumot jelent a Reszkessetek Betörők! – klasszikusnak tekintett – első két részének a karácsonyi időszakban való sugárzási joga, így nagy biztonsággal jósolhatjuk, hogy idén sem fogunk híján maradni Macaulay Culkin, Joe Pesci és Daniel Stern zseniális színészi játékának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.