Skip to content

Debrecen megkezdte a karácsonyi díszkivilágítás izzítását!

Debrecen nem bízza a véletlenre, hogy időben elkészül-e a minden eddiginél grandiózusabb karácsonyi díszkivilágítása! Az októbernek még a felénél sem jártunk 14-én, amikor a HAON-on megírták, hogy a debreceni karácsonyi kivilágítás szereléséhez már hozzákezdtek. Sőt, az egyik utcában az égőrendszer előzetes tesztelése során a debreceniek már fürdőzhettek is az ünnepi fényekben.

Fotó: Vass Attila

 

A nagy sietség azonban nem véletlen, és nem is csak egy karácsonyimádó hivatalnok ámokfutása révén zajlik, hanem azért, mert Debrecen magasra emelte a tétet, hiszen idén mintegy 202.400 fényforrás fogja szolgáltatni a megyeszékhely színes, ünnepi fotonfürdőjét. A Hajdú-Bihar megyei Napló megkérdezte a város önkormányzatát, ami további, a karácsonyrajongók számára zamatos háttérinformációkat közölt a lappal. Így például, a cívisváros idei karácsonyfája a főtéren, a Református Nagytemplom előtt mintegy 16.500 égővel fog pompázni, de a karácsonyi díszkivilágítás nem fog csupán a főtérre, vagy a Piac utcára korlátozódni, hanem szerte a városban mindenfelé lesznek ünnepi fények és díszek. Többek között angyalkák, karácsonyi csillagok, fénycsóvák, harangdíszek, 90 darab, LED égőkbe öltöztetett fa, csillagszóró motívumok. A korábbi évekből ismert és népszerű, Piac utcai fényfa és fényszökőkút természetesen idén sem marad el.

Annak érdekében pedig, hogy Hajdú-Bihar megyeszékhelyének monumentális karácsonyi díszkivilágítása a lehető legkisebb öko-lábnyomot hagyja, az eszközállomány folyamatos fejlesztésének köszönhetően, ma már minden égő energiatakarékos, illetve tartósabb is, mint a hagyományos izzók.

Forrás: HAON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.