Skip to content

Felállították a 2021-es év Ország Karácsonyfáját!

A Kossuth tér idei éke, a 2021-es év Ország Karácsonyfája ezúttal Nemesvámosról érkezett a fővárosba. A mintegy 18 méter magas ezüstfenyő-óriást a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei vágták ki, a biztonságos szállítást pedig a honvédség és a rendőrség biztosította.

Fotó: hmzrinyi.hu

A fa körülbelül 35-40 évig nőt egy nemesvámosi ház udvarán, mígnem a család úgy döntött, hogy a méretei miatt valamit kezdenek az ezüstfenyővel, hiszen tartottak tőle, ha esetleg szelesebb idő érkezne, akkor a kidőlő fa, a becsült 6-8 tonnájával nagy károkat okozhatott volna.

Fotó: hmzrinyi.hu

A Kossuth tér felújításakor már eleve úgy alakították ki az Ország Karácsonyfájának helyét, hogy ott egy állandó, földbe süllyesztett foglalat várja a kiválasztott fa körülbelül 70 centiméteres átmérőjű törzsét, amelybe való beillesztése után a fát több ponton acélhevederekkel biztosítják, hogy akár az erősebb széllökéseknek is ellenálljon.

A fa felállítása után a díszítéshez is hozzákezdtek. Idén 2500 folyóméter hosszúságú, és 16.000 darab energiatakarékos, színes LED izzóval felszerelt fényfüzérrel öltöztetik az Ország Karácsonyfáját, valamint egy olyan új csúcsdíszt kap az idei üdvöske, ami 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú nyolcágú csillag alakú, meleg, fehér színhőmérsékletű, és persze energiatakarékos LED fényt árasztó lesz. Terv szerint a fa teljes díszkivilágítása advent első vasárnapján, november 28-tól lesz megcsodálható.

Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala, Ország Karácsonyfája 2021 Facebook oldal, Parlament.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.