Skip to content

Idén is “Hagyj el egy mikuláscsomagot!”

A nagy népszerűségnek örvendő “Hagyj el egy mikuláscsomagot” jelmondatú kezdeményezést idén is meghirdették annak szellemi atyjai, Nagy András és Alex Ancsin. A Facebookos eseményként immáron harmadik alkalommal megrendezett formabontó jótékonysági akció már több olyan leágazást is szült országszerte, amelyek az országos eseménytől függetlenül, de annak mintájára kisebb és nagyobb települések vonatkozásában hasonló kampányba kezdtek.

Az ötlet lényege, hogy mindenki, aki szeretné egy ismeretlen számára szebbé tenni a Mikulás ünnepet, az december 6-án vagy 7-én hagyjon egy mikuláscsomagot egy olyan helyen, ahol nagy valószínűséggel valaki megtalálhatja. A helyszínek kiválasztása teljesen tetszőleges, mindenki maga döntheti el, hogy hol “veszít el” egy vagy több csomagot, illetve az is, hogy milyen meglepetésekkel tölti meg a csomagot. A szervezők kérése csupán annyi, hogy akik csatlakoznak, és csomagot hagynak el, azok készítsenek képet a csomagról, vagy csomagokról, és töltsék fel azt a Facebook esemény hivatalos oldalára, feltüntetve a település nevét és a csomagok számát azért, hogy követhető legyen, hogy hány csomag kerül szándékos elhagyásra a felhívás keretében. Továbbá a csomagra vonatkozik egyetlen kérés a szervezők részéről, mégpedig az, hogy a következő kis üzenet legyen írva a csomagra: „Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! A megtalált csomagról tölts fel egy képet a Hagyj el egy mikuláscsomagot 2020 facebook eseményhez.”

Az idei év különleges mivolta újfajta jótékonysági ötleteket is hozott az ötletgazdák repertoárjába. Az egyik a “Köszönjük a munkátokat!”, amelyben némileg célzottabbá válik az anonim csomagvesztés abban a tekintetben, egy olyan helyszín választásával, ahol feltehetőleg egy olyan szakma képviselője fogja megtalálni legnagyobb valószínűséggel a csomagot, akinek a munkáját létfontosságúnak tekintjük a járványterhes időszakban. Az e céllal elhagyott csomagra a szervezők kérése alapján a következő szöveget, vagy hasonlót javasolt írni: “Én egy elhagyott csomag vagyok, azért hagytak el hogy szebbé tegyem a napod! Köszönjük, hogy a járvány ideje alatt is értünk dolgozol!”

A harmadik speciális elhagyás pedig a “Kitartást a karanténban!” ami azokat célozza, akik az akció időtartamában karanténba vannak kényszerülve, s így némiképp magányosak lehetnek elvágva a világtól. A nekik való kedves gesztus különösen jóleső lehet, hiszen érezhetik, hogy annak ellenére, hogy a karanténban vannak, még nem mindenki feledkezett meg róluk. Ebben az esetben a javasolt, csomagra írandó szöveg a következő: “Én egy elhagyott csomag vagyok, azért hagytak el hogy szebbé tegyem a napod.”

Az eseményhez a következő linken tudsz csatlakozni: Hagyj el egy mikuláscsomagot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.