Skip to content

Megérkezett a Rockefeller Központ Karácsonyfája!

A világhírű New York-i Rockefeller Központ immáron 90. éve állítja fel épülete előtt a Rockefeller Központ Karácsonyfáját. Évről évre mindent megtesznek azért, hogy a nemes feladatra egy gyönyörű és hatalmas fenyőfát állítsanak, és öltöztetik azt olyan karácsonyi pompába, hogy annak csodájára a világ minden pontjáról érkeznek érdeklődők, hogy megtekinthessék, és egy kis grandiózus karácsonyi hangulatot szívhassanak magukba a sudár fa árnyékában, amelyben idén is tömegek férnek majd el, hiszen a norvég lucfenyő 24 méter magas, 12 tonnás, és körülbelül 85-90 éves volt kivágásakor.

Fotó: SCOTT LYNCH/GOTHAMIST

A hatalmas fenyő Maryland államból, Elkton-ból, 225 kilométeres távolságból érkezett New York-ba november 13-án, érkezését több ezres tömeg kísérte figyelemmel, és a karácsonyi időszak végéig több millió látogatóra számíthat.

Fotó: SCOTT LYNCH/GOTHAMIST

Az érkezése után felállított fának a díszítését megkezdték, és terv szerint december elsején fogják aktiválni a retinaszaggató ünnepi díszkivilágítását, amely mintegy 50 ezer színes LED égőt fog számlálni, a csúcsát pedig egy 900 fontos Swarovski kristály fogja ékesíteni.

Fotó: SCOTT LYNCH/GOTHAMIST
Fotó: SCOTT LYNCH/GOTHAMIST
Fotó: SCOTT LYNCH/GOTHAMIST
Fotó: SCOTT LYNCH/GOTHAMIST

Forrás: Gothamist.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.