Skip to content

Megtudtuk, hogy mikor nyit 2023-ban a Debreceni Adventi vásár

2023-ban ismét megnyitja kapuit a Debreceni Advent: november 25-én reggel 9 órakor kezdetét veszi a karácsonyi várakozás, és egészen december 23-ig, este 7 óráig tart a mágikus hangulat.

A négy hét során a debreceni nagytemplom előtti tér és a belvárosi sétálóövezet karácsonyi díszbe öltözik, hogy az ünneplő közönséget karácsonyi vásárral, gasztronómiai élvezetekkel, koncertekkel és jégpályával kényeztesse. A vásári korzó standjainál különleges és hagyományos ajándékok sorjáznak: kerámiáktól kezdve mézeskalácsokon át a szaloncukrokig mindent megtalálunk, melyek közül válogathatunk.

De nem csak a vásárlásokról szól az adventi időszak: minden hétvégén változatos szabadtéri programok és a DEMKI által létrehozott Adventi Kuckó kézműves foglalkozásai várják a látogatókat. A város utcáin guruló zongorista, mesefigurák, gólyalábasok és táncosok szórakoztatják a nagyérdeműt. Az óvodások által díszített fenyőfákkal a Mikulás is megjelenik, és az Adventi Kuckóban találkozik a város legkisebbjeivel.

A Kölcsey Központban is különleges műsorokkal készülnek: az Adventissimo, a Valceremónia vagy a Hajdú70 gálaestje garantáltan emlékezetes pillanatokat nyújt.

Egy hagyomány már most is közkedvelt: minden adventi vasárnap a gyertyagyújtás, melyet december 3-án hagyományőrző felvonulás előz meg, amely a Régi Városházától az impozáns Debreceni Református Nagytemplomig tart.

A téli sportok szerelmeseire is gondoltak: egy hatalmas, 750 négyzetméteres jégpálya várja őket november 25-től január 7-ig, ahol az adventi szombatokon karácsonyi zenékkel pörgetik fel a hangulatot.

És egy különleges meglepetés is várja azokat, akik ellátogatnak a városba: a debreceni közösségek mögött meghúzódó inspiráló egyéniségek portréi kerülnek kivetítésre egy hatalmas falon. Ezeket a kivételes fotókat Debrecen egyik ismert portréfotósa, Jakkel Rudolf készítette el kifejezetten erre az alkalomra.

Mindenkit szeretettel várnak a Debreceni Advent idején, hogy együtt varázsolják még szebbé és emlékezetesebbé az ünnepi időszakot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.