Skip to content

Nem merjük a címben leírni, hogy milyen magas a világ LEGNAGYOBB karácsonyfája!

Mindeddig az idei évben a New York-i Rockefeller központ karácsonyfája volt a legmagasabb karácsonyfa amit ebben a szezonban az USA-ban állítottak. 24 méteres magasságával elég stabilnak tűnt a pozíciója, persze nem azért, mert ne lennének ennél jóval nagyobb fenyőfák a világon, de egy ilyen, 20 méternél magasabb fának a kivágása, szállítása, majd felállítása egy város központjába igazi mérnöki és logisztikai mestermunkát kíván meg.

Fotó: Stan Ralstin

Azt pedig, hogy a nemrég Oklahomában, Enid városában felállított eposzi méretű fának a szállítása és minden egyéb szükséges intézkedés milyen szintű koordinációt igényelt, el sem tudjuk képzelni. A hírek szerint a világ jelenleg felállított és már fel is díszített legnagyobb karácsonyfája 140 láb magas, ami picit több mint 46 és fél méter!

Fotó: Mike Klemme – Klemme Art

Ezzel a magasságával majdnem rádupláz a Rockefeller Központ karácsonyfájára! A mesebeli fenyő több mint 3200 kilométert utazott Kalifornia Shasta-Trinity nemzeti erdejéből, hogy végül felállítsák a mintegy ötvenezer fő lakosú, az USA-ban kisvárosnak számító Enid-ben, ami az Egyesült Államok középső területére esik.

Fotó: Mike Klemme – Klemme Art

Ennek a grandiózus vállalkozásnak az ötletadója és legfőbb finanszírozója a Hammer Williams nevű cég, ami fél millió dollárral alapozta meg a világrekorder karácsonyfaállítást. A cég egyik vezetője Kyle Williams nyilatkozta, hogy már két éve feleségével tervezgették egy ilyen meglepetés megvalósítását a város számára azért, mert a helyiek is nagyon szeretik a karácsonyt, de keveseknek futja rá, hogy elutazzanak a keleti partra 2500 kilométerre a New York-i Rockefeller Központ fáját megcsodálni. Így a négy felnőtt gyermekükkel együtt találták ki a “The One” (Az Egy) projektet, aminek középpontjában természetesen egy különleges karácsonyfa áll, akörül pedig koncertek, játékok és más szórakozási lehetőségek.

Fotó: The One Enid Facebook oldal

A monumentális karácsonyfa feldíszítését egy kaliforniai alpinista-specialista egység végezte, akik több mint 20 ezer LED égőt és mintegy 10 ezer különféle díszt szereltek fel. Egy helyi virágbolt pedig a város önkénteseivel jópár kisebb karácsonyfát díszítettek fel az óriás köré, hogy azok színes ragyogással vegyék körbe a monstrumot.
Kyle Williams a The Oklahoman-nak hozzátette, hogy az egész családjával együtt mélyen vallásosak, ezért is lett az idei karácsonyfa neve “Christ Tree” (Krisztus Fa), illetve a projektjüknek az is része, hogy segítsenek az embereknek, hogy megismertessék gyermekeikkel a karácsony ünneplésének valódi okait.

Fotó: The One Enid Facebook oldal

Forrás: TheOneEnid.com, The Oklahoman, SouthernLiving.com

Címlapkép: The One Enid Facebook oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.