Skip to content

A Fehér Ház 2020-ban is felemelő élmény karácsony ünnepén

Melania Trump a Twitter oldalán bemutatta az idei karácsonyra feldíszített Fehér Ház belsejét, ami a korábbi évekhez hasonlóan ismét felemelő látvánnyal kápráztatja el a nagyérdeműt. Az elnöki rezidencia különösebb extra díszítés nélkül is ünnepi hangulatot sugároz a hétköznapok során, mégis a karácsonyi időszakban valami egészen más, és különlegesebb szintre lép a hangulat.

A First Lady bejegyzésében kifejezte, hogy megtiszteltetve érzi magát, hogy megoszthatja követőivel, és minden érdeklődővel az idei díszítést, amellyel a nemzet nagysága és méltósága előtt tiszteleg az “America the Beautiful” azaz “Amerika, a Gyönyörű” néven futó ünnepi projekt, amelynek keretében szerte az Egyesült Államokból várták a diákokat december elsejére, majd december másodikára önkénteseket azért, hogy részt vehessenek, és segítsenek az elnöki rezidencia ünnepi díszbe burkolásában. Hozzátette, hogy mindnyájan együtt ünneplik a földet amelyet büszkén nevezhetnek otthonuknak.

Az idei évben az amerikai Fehér Ház dekorációjának a témája – “America the Beautiful” – az Egyesült Államok nagysága előtt tesz tiszteletet. A hivatalos Fehér Ház Karácsonyfáját a nemzet diákjai díszítették fel sajátkezűleg készített díszeikkel szerte az országból, olyan díszekkel, amelyek jelképesen és művészileg ábrázolják az embereket, helyeket és azokat a dolgokat amelyekkel megragadható a származási államuk lelkisége. A vörös szobában – Red Room – kézzel készített díszek tisztelegnek azon hősök előtt, akik a nemzet közösségeinek a biztonságáért dolgoztak fáradhatatlanul a mindennapokban, így a mentősök, a frontvonali egészségügyi dolgozók és mindenki előtt, aki hozzájárult a különleges év átvészeléséhez. Több mint 3200 fényfüzér és 17000 masni lett fűzve-kötve az ezévi karácsonyi dekoráció részeként!

Az elnöki rezidencia megszámlálhatatlan mennyiségű, pazar módon feldíszített karácsonyfával van betöltve, ahova nem fért több karácsonyfa oda hófehér rózsából és gyöngyvirágból kötött virágcsokrok, virágfüzérek tengerét helyezték, de akadnak vörös csokrok is, hiszen a fehér mellett a vörös a legdominánsabb szín az idei dekorációban, s persze a zöld is fontos szerepet kap a felállított fenyőfák és girlandok természetes tulajdonságából fakadóan.

A bejegyzésben közzétett képek forrása, és továbbiak megtekinthetőek a következő Twitter linkeken, illetve egy rövid videó is amelyben a First Lady vezetésével, meghitt karácsonyi dallamok kíséretében egy gyorskörutat tehetünk az ünnepi színekben pompázó Fehér Házban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.