Skip to content

Egy karácsonyimádó 444 karácsonyfát állított idén!

Mennyi karácsonyfa lehet a legtöbb, amit be lehet szuszakolni egy 100 négyzetméteres lakásba? Számos karácsonyimádó elméleti fizikus és matematikus vizsgálja ezt a kérdést, de a tudomány képviselői eddig nem tudtak zöldágra vergődni a kérdésben. Míg a kutatók különféle képletekkel és egyenletekkel vívják szélmalomharcukat az igazságkeresés zord útvesztőjében, addig az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és felesége igazi karácsonyőrültekhez méltő huszárvágással oldotta meg a feladványt.

Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

Olyannyira, hogy az idei teljesítményüket a Németországi Rekordintézet (Rekord-Institut für Deutschland, RID) megvizsgálta, ellenőrizte, és el is ismerte mint hivatalos RID-világrekordot, “a legtöbb feldíszített karácsonyfa egy helyen” kategóriában!

Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

Ezzel a 100 négyzetméteren felállított karácsonyfák világrekordja jelenleg 444. A felfoghatatlan mennyiségű karácsonyfa felállításához és feldíszítéséhez már augusztus első napján hozzáfogott a pár, hiszen a díszítésükhöz 47 ezer égőt, és 72 ezer díszgömböt használtak fel, de ezen kívül további speciális díszítések és dekorációk fűszerezik a zárt-téri karácsonyfa erdőt, hiszen olyan tematikus karácsonyfák is helyet kaptak, amelyek Star Wars figurákkal és gumikacsákkal vannak színesítve.

Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

A hihetetlen számok mögött azonban nem csupán a pár elhivatottsága áll, hiszen egy ideje egész Németországból küldenek nekik karácsonyi díszeket. A koronavírus járvány előtt a házban túrákat is szerveztek a karácsonyfák tengerében fürdőzni kívánó látogatóknak, de mára már nem is a járvány miatt nem folytatódik ez a tradíció, hanem azért, mert egyszerűen nincs annyi hely már a lakásban, hogy ez biztonságosan szervezhető legyen.

Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

Tavaly még csak mindössze 420 karácsonyfa volt felállítva, idén toldották meg 24 újjal, és ami jó hír, hogy a pár nem vásárol minden évben több száz fenyőfát, hogy ezt a karácsonyi mennyországot megvalósítsák, mert műfenyőkből áll a karácsonyfaerdő, így évről évre csak gyarapodhat a készletük, mi pedig reménykedhetünk benne, hogy egyszer, valahogy újra látogatható is lesz a különleges lakás, és talán mi is elzarándokolhatunk egy ilyen kivételes berendezésű lakásba.

A videóban azért olyan kevés a karácsonyfa, mert az még 2019-ben készült, az akkori karácsonyfakészlet 350 és 420 között lehetett!

Forrás: 444.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.