Skip to content

Megjelent az ABBA első karácsonyi dala!

40 év kihagyás után az ABBA új albumot adott ki, Voyage címmel még november elején. Ezen az új albumon szerepel az ABBA eddigi első és egyetlen karácsonyi dala, amelynek címe: Little Things. Ami miatt csak most írunk róla az az, hogy mostanra érkezett el az idő, amikor egy videóklipet is bemutattak a dalhoz, illetve kiadásra került maxi CD-n is az ünnepi dal, amelynek az eladásából származó teljes bevételét az ABBA felajánlotta az UNICEF-nek.

Fotó: ABBA Facebook oldal

A karácsonyi hangulatú klip témája a motion capture technológia, amelyet évtizedek óta alkalmaznak filmekben és videójátékokban azzal a céllal, hogy élethűvé varázsolják a képernyőn látható ember vagy állat mozgásait, sőt, ma már a technológia fejlődésének köszönhetően a mimikai mozgásokat is így rögzítik, ezzel teljesen élethűvé téve egy-egy olyan karaktert, akik a valóságban nem is léteznek. A klipben gyereket a tévében látják, hogy az ABBA éppen hasonló technológiával készül egy nagy meglepetésre, és ők is kedvet kapnak hozzá, hogy kipróbálják, ezért felszerelik az osztálytermet a szükséges technológiával, s végül egy csodás ABBA show-t hoznak létre.

 

A klip témája pedig azért különösen aktuális, mert az ABBA 2022-ben virtuális koncertsorozatot indít, amelyben nem jelenkori valós önmaguk lesznek láthatóak, hanem azon digitális avatarjaik, amelyek a 40 évvel ezelőtti fénykoruk állapotában mutatja majd meg őket a nagyérdeműnek.

Fotő: © abbavoyage.com

Ezek a digitális avatarok pedig ilyen motion capture technológián keresztül fogják megkapni azokat az adatokat, amelynek köszönhetően a virtuális színpadon az együttes tagjainak számítógépes mása nem csak úgy fog kinézni, ahogyan a valóságban kinéztek, de úgy is fognak mozogni a színpadon, sőt még az arc és szájmozgásuk is összetéveszthetetlenül egyezni fog Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad-éval.

Kép: ABBA Facebook oldal

Forrás: nlc.hu, elle.hu, ABBA Facebook oldal

Címlapkép: YouTube – ABBA – Little Things

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.