Skip to content

Idén elmarad Eta néni karácsonyi minifesztiválja

Dabason immáron legendássá vált Eta néni házának az ünnepi időszakban történő csodálatos feldíszítése. Már több mint tíz éve, minden év karácsonyi szezonjában Eta néni az általános szintet jelentősen meghaladó karácsonyi díszítéssel készül. Az első években csupán a szűkebb családi kör számára akart kedveskedni, azonban évről évre magasabbra került a léc. Olyannyira, hogy 5 évvel ezelőtt már nem csupán egy családi élmény volt a ház karácsonyi fényzuhatagában való fürdőzés, hanem egy igazi közösségi programmá nőtte ki magát. Az utóbbi években már csoportosan, buszokkal is érkeztek a karácsony szerelmesei, valóságos tömegek sorakoztak a környéken, hogy bebocsájtást nyerhessenek az extrém karácsonyi dekorációk édenkertjébe. A 2018-as évtől már a Google térkép, mint turista látványosságot jelölte a házat, és már külföldről is jelentős számban érkeztek az érdeklődők.

A magánlakások díszítésével egy lapon nem említhető dabasi lakóház évről-évre megújuló dekorációs koncepcióját Eta néni nem egyedül, hanem egy összeszokott családi stáb segítségével álmodja és valósítja meg. A tervezési munkálatokban lányai segítenek, míg egyes dekorációs elemeket a veje készít. A tavalyi évre való felkészülés volt eddig a legmonumentálisabb, két teljes hétig dolgoztak a ház felöltöztetésén, illetve a kerti elemeken. A ház teraszát is átalakították, hogy egy csodálatos betlehemi csendéletet varázsoljanak oda. 2019 Adventjének első vasárnapján még egy Mikulás is tiszteletét tette Eta néni és a látogatók nagy örömére.

Az idei évre minden eddigit fölülmúló, grandiózus terveket szövögettek, ám az egyre vészjóslóbb járványügyi mutatók, és a járványgörbét ellaposítani szándékozó korlátozási intézkedések hatására Eta néni nehéz, de felelős döntést hozott, és lemondott az idei díszítésről. Mert bár nehéz megszakítani egy ilyen szép és népszerű hagyományt, de a családjának, a szomszédainak, és az ellátogatni szándékozó nagy számú érdeklődő egészségének a védelmében jobbnak látta, ha az idei karácsonyi fogadás elmarad.

Mi tiszteletben tartjuk Eta néni döntését, de reméljük, és bízunk benne, hogy jövőre, amikor az idei év akadályozó tényezői már csak halovány emlékekké homályosulnak, újra lesz karácsonyi fényözön Eta néni udvarán, addig pedig a korábbi évekből megmaradt gyönyörű képeket nézegetve nosztalgiázunk és várjuk a következő telet!

Forrás: EtaNéniHáza-Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.