Skip to content

Elindult 2020-ban is a budapesti fényvillamos!

Egy ünnepi, online elindítás keretében, megkezdte a fővárosi útvonalának meghitt, karácsonyi fényekkel elárasztó útját a budapesti fényvillamos. Az idei a 12. alkalom, hogy a különleges ünnepi díszbe öltöztetett villamos deríti fel a járókelők és az utazók hangulatát a karácsonyi időszakban. Mintegy 3500 méternyi nagy gondossággal felszerelt fényfüzérrel, amelyen mindösszesen 39 200 darab hidegfehér és kék színű LED ragyog.

Az ünnepélyes elindítás a helyszíni nézők nagy tömegét mellőzte az aktuális elővigyázatossági okokból, azonban pont emiatt online közvetítést rendeztek az eseménynek, amelyet több ezer fényvillamos-rajongó követett a Facebookon. Az idei év speciális mivolta miatt a korábbi években megszokott 17 órás indítás helyett a mostani szezonban terv szerint 15 órakor fog indulni a fényvillamos, és 19-19:30 között teszi le az utolsó utasát, hogy mindenki időben haza tudjon érni. Az ünnepi járat november 26-a és január 6-a között fog közlekedni, kivéve december 24-ét Szentestén, illetve december 31-ét Szilveszterkor.

Az ünnepélyes indítási ceremóniát Karácsony Gergely főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója vezette le, és azzal a jó hírrel tették az eseményt még felemelőbbé, hogy bejelentették, a korábbi évek 1 járatával szemben idén, a járatsűrítési elvből fakadóan idén plusz 2 ünnepi villamos lesz, tehát összesen 3 fogja beragyogni Budapest utcáit, valamint ünnepi fénybe öltöztetett trolibuszt is indítanak, mégpedig egy szimplát, és egy csuklósat is!

Karácsony Gergely megköszönte a korán kelő busz, villamos és trolibusz sofőröknek, hogy egész évben kitartottak, és a nehézségek ellenére biztosították a tömegközlekedést használó budapestiek mindennapos közlekedését a városban. Balla Tibor pedig elmondta, hogy munkatársai egész évben nem álltak le azért, hogy biztosítsák a főváros egészséges vérkeringését.

A főpolgármester megemlítette azt is, hogy az idei évben megújul a város díszkivilágítása, amelynek a koncepciójának a homlokterében ezentúl a környezetvédelem és a fenntarthatóság áll, továbbá megjegyezte, hogy ennek az évnek a különös fénytörésében vált még érzékelhetőbbé, hogy ebben a gyönyörű városban mennyi csoda van a mindennapokban, hiszen a nehézségek ellenére is számíthattunk egymásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.