Skip to content

Budapest díszkivilágítása környezetbarát módon újul meg!

Megújul Budapest karácsonyi díszkivilágítása, mégpedig olyan módon, hogy a legfontosabb szempont a dekorációs elemek felhasználásánál a lehető legalacsonyabb környezetterhelés lesz – jelentette be Budapest Városháza.

A munkálatokkal megbízott Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. advent első vasárnapján kezdi Budapest köztereinek a díszítését. A munkálatok öko-lábnyomának a kisebbítése érdekében ahol lehet, ott újrahasznosított műanyagot és alumíniumot, illetve környezetbarát módon lebomló cukornádat fognak felhasználni. Emellett különös gondot fordítanak a díszítésre kijelölt fák legkíméletesebb kezelésére, így a korábbiakban a fákon sérülést okozó fényfüzér fel- és letekeréseket elhagyandó, ezúttal nagyobbrészt könnyű, organikus díszekkel lesz megoldva a fák ünnepi ruhába való öltöztetése.

A fényfüzérek egy részének elhagyásával, illetve alacsonyabb fogyasztású világítótestek alkalmazásával terv szerint a teljes energiafelhasználása Budapest díszkivilágításának 40%-kal alacsonyabb lesz, mint a megelőző évben.

A díszek jellegét tekintve remélhetünk piros szívecskéket, arany harangokat, gömbdíszeket, karácsonyfa alakba rendezett színes-szalagos gömböket, illetve a díszítésért felelős szervezet ígérete szerint amennyire lehet, igyekeznek majd megőrizni a díszített terek korábbi évekből ismerős és szeretett hangulatát.

Mi némileg aggódunk, hogy jó lesz-e ennek a kimenetele, hogy vajon a jelentős csökkenés az energiafelhasználásban, és a fényfüzérek részben történő elhagyása nem csökkenti-e majd a korábbi évek szívderítő ragyogását, de bízunk benne, hogy a szakemberek az új jövőbarát feltételek betartásával is tudnak majd nagyot alkotni!

Forrás: Budapest Városháza Facebook

 

1 Comment

  1. Elindult 2020-ban is a budapesti fényvillamos! – Christmas FM
    2020.11.27. @ 14:49

    […] főpolgármester megemlítette azt is, hogy az idei évben megújul a város díszkivilágítása, amelynek a koncepciójának a homlokterében ezentúl a környezetvédelem és a fenntarthatóság […]

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.