Skip to content

Gőzerővel készül az első magyar karácsonyi vígjáték!

Az eredeti tervek szerint télen zajlott volna a forgatása az első magyar karácsonyi filmnek, a Nagykarácsony című romantikus vígjátéknak, ám a korlátozások miatt minden csúszott fél évet, így a munkálatok még jelenleg is zajlanak, és külön fejtörést okoz a készítőknek, hogy megoldják az igazi karácsonyi hangulatú képi világ megalkotását akkor, amikor lassan már 30 fokot mutat a hőmérő.

Persze a sokat látott rendező Tiszeker Dániel számára ez nem egy áthidalhatatlan akadályt jelent, hanem egy lehetőséget, hogy stábjával együtt bizonyítsa, a magyar filmipar is képes a Hollywood-i szuperprodukciók szintjén karácsonyi filmet alkotni. Ebben a nemes küldetésben olyan színészek alkotják a szereplőgárdát mint Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Rujder Vivien, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre, Mészáros Máté, Szerednyey Béla, Orosz Ákos, Egger Géza és Dékány Barnabás.
A film karácsonyi hangulatához nem csak a műhó, a karácsonyi vásár és a karácsonyi díszek és zenék fognak hozzájárulni, hanem Budapest 2-es villamosvonalának Fényvillamosa, amit a National Geographic a világ 10 legszebbje közé választott!

A történet főszereplője Arnold (Ötvös András), a tériszonnyal küzdő tűzoltó lesz, akinek éppen romokban hever az élete egy sikertelen lánykérés után, amikor is egy karácsonyi vásárba küldi a parancsnoka (Csuja Imre), hogy ott mint ügyeletes tűzoltó lásson el szolgálatot. Arnold kedvezőtlen érzelmi állapota csak fokozza az egyébként is szkeptikus hozzáállását a karácsonyhoz, annak meghittségéhez, és az azt körbeölelő érzelmek valódiságához. Ebből fakadóan nem is igazán találja a helyét a vásárban, ami mókás konfliktusokhoz vezet az árusokkal és a számára idegesítő gyerekelőadás rendezőjével, Eszterrel (Zsigmond Emőke). A történet további kibontakozását egyelőre diszkrét homály fedi, de legkésőbb karácsony környékén megláthatjuk a mozikban, illetve megtudhatjuk, hogy az első magyar karácsonyi vígjátéknak sikerül-e megszorongatnia az olyan elpusztíthatatlan karácsonyi vígjáték legendákat, mint a Reszkessetek Betörők!

A bemutató 2021. november 25-én lesz, míg a mozikban való vetítés a film tematikájához illően karácsonykor várható. Addig viszont a nagyon kíváncsiak még olthatják a szomjukat a következő 24.hu által készített videóval, ami bepillantást nyújt a film forgatásába és féltve őrzött kulisszatitkokról rántja le a leplet.

Forrás: NagykarácsonyFilm Facebook oldal, 24.hu, Port.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.