Skip to content

Idén Csákánydoroszlón is újranyit a Karácsonyi Meseház!

A tavalyi ínséges idők után az idei karácsonyi szezonban már nem leszünk egyáltalán híján a szabadon látogatható extrém karácsonyi díszítéssel, dekorációval felkészített házhelyeknek. Ilyen a csákánydoroszlói Gyurján János Karácsonyi Meseháza is, ami november 28-án nyitja kapuit a karácsonyrajongók előtt. Gyurján János ezévben tizedik alkalommal fogja megnyitni a LED izzókkal, változatos dekorációkkal és díszkompozíciókkal berendezett udvarát a nagyérdemű előtt.

Fotó: Szendi Péter

 Maga a díszítési munkálat már szeptemberben elkezdődött, amin, látva a fantasztikus képeket minden dekoráció aprólékos kidolgozásáról, nem lepődhetünk meg. János elmondása szerint a tervezés viszont ennél jóval korábban elkezdődött már – hiszen a tavalyi év nála is kimaradt – így szinte dupla erőbedobással készül az idei évre minden. Világító fák, hóember, pingvinek, életnagyságú jegesmedvék, fejét billegető szarvas, magasban forgó Mikulás, mézeskalács ház, hatalmas jéghegy belső járatokkal, és ragyogó ledpatakok garantálják a csodálatos hangulatot. A 2019-es szezonban 50 ezer színes LED izzó gyönyörködtette az ámuldozó látogatókat, de erre az évre még ennél is több van tervezve.

Fotó: Szendi Péter

Ahol pedig nem a szín és fényáradat a döntő, ott a formák viszik a pálmát, hiszen egy 22 négyzetméter alapterületű betlehem is be van rendezve, de nem holmi fröccsöntött műanyag-figurákkal, hanem olyan lengyelországi szobrokkal, amik valójában templomi szobrok, és ez meg is látszik a mesteri kidolgozásukon. Ahhoz, hogy ez a betlehem valóban teljes képet mutasson, János a szokásostól eltérően nem is egy, hanem három tevével alakította ki ezt a szoboregyüttest, hogy a háromkirályok mindegyikének jusson egy, eltérve más betlehemektől, ahol általában csak egy teve jut a három napkeleti bölcsnek.

Fotó: Szendi Péter

Gyurján János Karácsonyi Meseházát már évek óta ezrek látogatják minden karácsonyi szezonban, 2019-ben mintegy 30 ezer érdeklődő fordult meg nála, s mióta ekkora az érdeklődés polgárőrök segítenek be, hogy a személyforgalom zökkenőmentes legyen.

A csákánydoroszlói Karácsonyi Meseház a Fő utca 102. szám alatt található, és november 28-tól január 2-ig látogatható 17 órától 20 óráig. A nyitásról pedig már csak azért sem érdemes lemaradni, mert az ünnepélyes megnyitó idején a Mikulás is meg fog érkezni, mégpedig egy pannonhalmi püspöki szánnal!

Friss hír:

“Tisztelt Érdeklődők!
Sajnálattal közöljük, hogy a november 28-án meghirdetett Mikulás várás családi okok miatt elmarad. Viszont a karácsonyi világítás megtekinthető lesz, melyet a polgárőrök és segítőink fognak lebonyolítani. A belső udvar csak december 4-től látogatható, ahol a beltéri dekorációt is megtekinthetik.
A Meseház egész területén maszk használata kötelező lesz! (Sajnos)
Megtekinthető: november 28. és január 2. között
délután 5-től este 8-ig
Megértésüket köszönjük.”

 

 

Forrás: vaol.hu, Karácsonyi Meseház Facebook oldala 

Címlapfotó: Szendi Péter

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.