Skip to content

Idén újra kinyitja kapuit Eta néni csodás háza!

A tavalyi évben az akkori járványügyi helyzet, és korlátozó intézkedések miatt elmaradt Eta néni házának a díszítése. De idén (eddig) úgy tűnik, hogy semmi nem állhat az immáron legendássá váló dabasi Eta néni házának ünnepi időszakban történő csodás feldíszítése, és persze az annak csodájára járó karácsonyi-zarándokhadak megjelenésének útjába. Már több mint tíz éve – kivéve a tavalyit persze – minden év karácsonyi szezonjára grandiózus díszítést kap a dabasi ház és annak az udvara.

Eleinte csak a családi kör számára volt szánva az extra díszítés, de 5-6 évvel ezelőtt már igazi közösségi programmá vált az extrém dekorációval felvértezett házhely. Persze mióta ilyen komolyra fordult a dolog Eta néni házával, azóta Eta néni nem egyedül, hanem profi családi stáb segítségével álmodja és valósítja meg a káprázatos ünnepi környezetet. A tervezésben lányai segítenek neki, bizonyos dekorációs elemeket pedig a veje készít el nagy műgonddal.

Eta néni háza a levegőből

Van is szükség a segítségre, hiszen már több éve, nem csak véletlenül tévednek oda a látogatók, hanem csoportosan, buszokkal is érkeznek a karácsony szerelmesei, olyannyira, hogy valóságos tömegek sorakoznak a környéken bebocsájtást várva a karácsonyi fények és dekorációk mekkájába, sőt, 2018-ban már a Google térkép is, mint turista látványosságot jelölte a házat, amikortól pedig már a külföldről érkezők száma is még tovább növekedett.

Ez a fantasztikus sorozat szakadt meg tavaly, de nagyon bízunk benne, csak egyetlen szezonra, hogy idén annál nagyobb lehessen a látogatók megelégedése. Olyan sokat már nem is kell várnunk, hiszen Eta néni háza november 28-án nyit! 16 és 20 óra között várják a karácsonyi zarándokokat, minden nap, január 2-áig. Csak egyetlen napon lesznek zárva Eta néni házának kapui, mégpedig december 24-én. Azon a napon, ha bebocsájtást nem is lehet nyerni, de autóból aznap is be lehet majd kukkantani az udvarra.

 

Forrás: Eta néni háza Facebook oldal, DroneAir Facebook oldal                

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.