Skip to content

Idén is meseszép a miskolci adventi villamos!

Idén tizedik alkalommal indította útjára Miskolc az adventi villamosát. A miskolci villamos idén negyedjére nyerte meg az “Európa Legszebb Adventi Villamosa” címet a cseh MHD86 tömegközlekedési szakportál által indított versenyeken.

Fotó: MVK ZRT.

A 2019-es, úgynevezett “Mézeskalács Villamos” tematikát a 2020-as évre nem változtatták meg, hiszen az is kétséges volt, hogy egyáltalán elindul-e a villamos az akkori járványhelyzet és korlátozások miatt, így tavaly a 2019-es formájában indították el a villamost, ennek ellenére ismét osztatlan sikert aratott az érdeklődők körében, ami nem is csoda, hiszen 2019-ben a “Mézekalács Villamos” nyerte el Európa legszebb adventi villamosának címét.

Fotó: MVK ZRT.

Az idei évre viszont a tervezők már újítottak a jól bevált tematikán. A villamos külsején nem változtattak, így az megmaradt a mézeskalács dizájn, a belső teret azonban “A szépség és a szörnyeteg” tematikájúra frissítették.

Fotó: MVK ZRT.

A villamos belsejének színkészlete nagyjából megmaradt, de a fellelhető díszek és dekorációk között számos új, a világszerte ismert és kedvelt rajzfilmből visszaköszönő darabok köszöntik a látogatókat.

Fotó: MVK ZRT.

A hölgy főszereplő Belle és persze a Szörnyeteg, illetve segítőik Kanna mama, Csészike és a Gyertyatartó társaságában utazhatunk ebben a szezonban a Mézeskalács Villamoson, de persze karácsonyfákból és karácsonyi díszekből sincs hiány!

Fotó: MVK ZRT.

Az ünnepi villamos november 28. és jövő év január 6. között közlekedik.

miskolci adventi villamos

Forrás: MVK ZRT. Facebook oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.