Skip to content

Nincs nagyobb ajándék, mint egy együtt töltött karácsony!

Az Aldi vadonatúj 2020-as karácsonyi reklámfilmjét a napokban, november 6-án mutatták be először. A szívhezszóló történetet egy kiváló minőségű animációs film meséli el, kedves karakterekkel – növényekkel, állatokkal, és a végén egy, a filmben felmerülő problémára egy csapásra gyors megoldást kínáló “szuperhős” Télapóval, akit egy élő szereplő testesít meg. A kisfilm zenéje pedig nem más, mint a legismertebb, legnépszerűbb nagy klasszikus karácsonyi film, a Reszkessetek betörők főcímzenéje, és bizonyára a véletlen műve, de a főszereplőt itt is úgy hívják, ahogyan a McCallister család legkisebb, legtalpraesettebb tagját!

A történet egy répacsaláddal indít, akik otthon egy faházikóban, ünnepi fogásokkal megterített, és karácsonyfával díszített asztalon várják, hogy a családapa – Kevin – hazatérjen, mert érzik, hogy nélküle nem lesz igazi a karácsony. A répagyermekekre répaanyjuk – Katie – vigyáz, aki aggódik, hogy hogyan fogja tudni elmagyarázni gyermekeiknek ha a répacsaládapa nem ér haza.

Kevin hazaútja azonban viszontagságokkal teli, az első jelenet, ahol a répaapát láthatjuk nem sok jóval kecsegtet, hiszen éppen a magasból zuhan egy szakadt, lángoló ejtőernyővel. Landolása a hófödte terepen sérülés nélkül zajlik, mert egy havas fenyőfa felfogja a becsapódását, majd miután Kevin reményvesztetten nekiindul gyalog a távoli otthon irányába, egy barátságos, piros-sálas sündisznó segít neki felgyorsítani a kezdetben reménytelenül hosszúnak tűnő utat. Lendületük azonban megtörik, amikor a sietség közben egy szakadékba zuhannak. Bajuk nem esik persze, hiszen a szakadék mélyén egy folyó áramlik, abba csobbannak bele, ami elsodorja őket. A következő pillanatban pedig a folyó partján hevernek kimerülve a vágta és a habok sodrása ellen folytatott küzdelemtől. Ekkor a kedves Télapó jelenik meg, és ezzel minden problémájuk megoldódik, hiszen a Télapó személyesen, a rózsaszín repülő biciklijével szállítja haza hőseinket.

A répacsaládhoz nagy meglepetésre a faházikó macsakaajtaján keresztül robban be Kevin és a süni is, mire nagy boldogság tör ki. Majd a befejező képsorok egy csodásan feldíszített sudár karácsonyfa mellett, karosszékben üldögélő, könyvet olvasó Télapót mutatnak, aki egy mondatban összegzi a történet tanulságát, ami az, hogy semmi igazán hasonló nincs, mint egy együtt töltött karácsony! Ezután a Télapó vidáman boldog karácsonyt kíván mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.