Skip to content

Reszkessetek, betörők! készlettel érkezik a LEGO novemberben!

A dán játékóriás egy különleges szettel kedveskedik az ikonikus karácsonyi akció-vígjáték szerelmeseinek. A Reszkessetek, betörők! első részének motívumait, a “kockajáték” lehetőségeinek és sajátosságainak figyelembevételével a lehető leghűbben tükröző készletet alkottak, amit november 1-től dobnak piacra világszerte. A LEGO 21330 – Home Alone kódnéven futó garnitúra egy különleges projekt, az Ideas keretében jöhetett létre, amelyben a gyártó rajongói ötletek alapján készít tematikus legócsomagokat. Ennek az új összeállításnak a gondolatát pedig a 29 éves, ukrán Alex Storozhuk-nak köszönhetjük, akinek 10 hónap alatt sikerült 10.000 szavazatot összegyűjtenie, ami szükséges volt ahhoz, hogy a gyártó megvalósítsa a projektet. Kezdetben 3.000 elem volt tervben, ami szükséges lehet a megvalósításhoz, de mostanra ez 3.955-re duzzadt, ami meg is látszik a végeredményen, hiszen a felépített McCallister ház fantasztikusan néz ki, és kiválóan idézi a filmben látottakat.

De nem csak az épület az, ami minden részletében kidolgozott, hanem a szereplőket megjelenítő legó figurák is. Természetesen lesz Kevin, Kate, a vízi naplopók Harry és Marv, valamint a lapátos bácsi Marley.

A McCallister házon belül a film jeleneteiből ismerős kellékek sem hiányoznak, számos olyan elem gazdagítja a készletet, amelyek Kevin rafinált csapdaállításainak, illetve azok következményeinek apropójából vannak jelen.

Persze a felépített ház teteje felnyitható, ami által hozzáférhetővé válik a tetőtér, valamint a két szintnek a falai szintén nyithatóak, így a gyerekek hozzáférnek a helyszínekhez és végre saját maguk is eljátszhatják a legmókásabb jeleneteket a szett révén.

Sőt, az eljátszható jelenetek számát még az is tovább bővíti, hogy a készletből felépíthető az a fa, amelyen Kevin kuckója pihen, így a végső kötélpályás menekülés is eljátszható.

Az egyetlen dolog, ami beárnyékolja ezt a csodálatos játékkészletet az, hogy a LEGO hivatalos oldalán jelenleg igen borsos, 94.990 HuF-os árral szerepel, ami valószínűleg jelentősen lekorlátozza azt, hogy hány gyermek kaphatja meg ezt a szettet. De a készlet méretei és komplexitása miatt talán jobb nem is úgy tekinteni rá, mint egy ajándékra egy gyermeknek, hanem úgy, mint egy ajándékra az egész családnak. Hiszen a szett megálmodója maga is úgy tekint a legó játékokra, mint amelyek a közös játék révén közelebb tudják hozni az egész családot.

Forrás: www.LEGO.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.