Skip to content

Száguldó Csillamosok fényflottája ragyogja be hamarosan a fővárost!

December 1-től január 6-ig fogják szelni Budapest fényvillamosai a főváros számos kerületét, így a belváros mellett a külső kerületek sem fognak karácsonyi fényáradat nélkül maradni. Az évről évre bővülő és fejlődő kezdeményezés tizenhárom éve indult, azóta öltöztetik ünnepi díszbe a hatvanéves járműveket a BKV munkatársai, hogy karácsony idején még ezek a rideg szerelvények is kellemes melegséget és ünnepi hangulatot árasszanak a budapestiek legnagyobb megelégedésére.

Fotó: csodalatosmagyarorszag.hu

A művésznevükön “Csillamos”-nak nevezett különleges, ünnepi küldetést teljesítő szerelvények nem csak kívülről vannak felszerelve ezernyi fényforrással, hanem a belső terük is karácsonyi díszítést kapott, így nem elegendő kívülről megcsodálni őket, érdemes utazni is rajtuk!

Fotó: Bódis Krisztián

Az idei Csillamos flottának a zászlós-villamosa az a GANZ UV típusú villamos, ami már 2007 óta nem közlekedik a normál rendben, viszont azóta mint Budapest fényvillamosa rója a köröket az ünnepi szezonban. Idén 3500 méternyi fényfüzérrel van felszerelve, ami 39.200 darab hidegfehér és kék LED izzóval fogja beragyogni az estéket.

Fotó: Rizsavi Tamás

Az ünnepi villamosok normál díjszabással vehetőek igénybe utazáshoz, és december 1-től január 6-ig közlekednek, kivéve december 24-ét, és december 31-et. A GANZ UV típusú fényvillamos menetrendjét az alább látható képen tudjátok megnézni.

Forrás: kulturaonline.hu, csodalatosmagyarorszag.hu, welovebudapest.com, enbudapestem.hu
Címlapkép: Bódis Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.