Skip to content

Újra egy csodálatos ezüstfenyő lesz az Ország Karácsonyfája 2020-ban!

Már sokadik éve ezüstfenyő fajtájú fát választottak a szakértő döntéshozók az Ország Karácsonyfájának, ezúttal egy székesfehérvári fenyőóriás nyerte el a megtiszteltetést, hogy a fővárosban, a magyar államiság egyik szimbolikus helyén, a Kossuth téren, az Országház előtt felállítsák, és méltő ünnepi díszbe öltöztessék.

Az Ország Karácsonyfájának a szépsége és gyönyörű szimmetriája mellett a méretei is magukért beszélnek. A fa súlya 4 tonna, magassága 15 méter, törzsének átmérője pedig 70-80 centiméter között van.

A fa méretei miatt a kivágás és a szállítás folyamata is különleges előkészületeket igényelt, amit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Honvédség együttműködésének keretében hajtottak végre. A szakszerű kivágást a székesfehérvári tűzoltók végezték el, akik ezután daruval emelték egy speciális honvédségi szállítójárműre a fát, hogy megkezdhesse útját a fővárosba, ahol terv szerint már holnap – 11.24-én – délelőtt felállítják majd.

A felajánló Molnár Imre tulajdonos, aki maga is végignézte az udvarának már több évtizede rangot adó robosztus növény kivágását és elszállítását, az MTI-nek elmondta, hogy a fát még az ingatlan korábbi tulajdonosa ültette 40 évvel ezelőtt, és tavaly már felmerült a gondolat, hogy megtegyék a felajánlásukat, de akkor ez elmaradt. Idén viszont az interneten keresztül, fényképekkel bemutatták az illetékeseknek, aminek eredményeképpen meg is nyerték a döntéshozók tetszését.

Molnár Imre nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy ő és a családja adhatja az Ország Karácsonyfáját 2020-ban, és az MTI-nek azt is elmondta, hogy a hétvégén két egyetemista gyermekével mennek majd gyertyagyújtásra Budapestre, és akkor meg fogják nézni az utóbbi évtizedekben az udvarukat díszító ezüstfenyőt, immáron mint az Ország Karácsonyfáját!

Forrás: Telex, Népszava

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.